Om Oss

Vad kan du läsa om på modernafilmer.se?

Modernafilmer.se är sidan för alla filmnördar. Här berättar och tipsar vi om de bästa filmerna du kanske inte redan har sett. Alla genrer kommer vara representerade, från komedi till skräckfilm. Vi ger dig information om vad filmerna handlar om, men också godbitar från bakom kulisserna. Hos oss kan du vara säker på att du får reda på det senaste inom film.

Svensk och utländsk film

De senaste åren har det dykt upp många internetsidor om filmer, men få av dem är på svenska. Därför har också bevakningen av svensk filmproduktion länge varit något torftig. Vi har för avsikt att ändra på det, genom att följa de senaste utvecklingarna inom svensk filmproduktion och mer djuplodande diskutera svenska filmer. Tanken är också att detta ska gälla för såväl nya succéfilmer som gamla kultfilmer.

Det kommer självklart även att finnas plats för bevakning av internationella storfilmer här. Här kommer också bakgrundsinformationen att få större plats. Det är ju ofta bakom kulisserna på riktiga mastodontfilmer som det verkligt saftiga skvallret uppstår. Det betyder dock inte att vi kommer att bortse från filmernas värde som konst och underhållning. Snarare blir avsikten bakom en film så mycket tydligare när man vet hur diskussionerna gick bakom kameran.

Vi leder dig genom överflödet

Den här sidan kommer helt enkelt att handla om vilka trender som råder inom filmen idag. Är film idag mer underhållning än konst, och finns det en inbyggd motsättning däremellan? Vad som är säkert är i varje fall att det aldrig funnits så många filmer att välja på. I onlineströmningens tidevarv är tusentals filmer aldrig längre än en knapptryckning bort. Det är till och med så att utbudet nästan blir överväldigande. Just därför har vi startat den här sidan. Vår målsättning är att hjälpa den filmintresserade att hålla koll på vilka filmer man bara inte får missa, såväl svenska som internationella.